Om gården

By Admin / On

Gården vår ligger i naturskjønne omgivelser nært både skog og utmark. Her får barna oppleve naturen tett på, og det er ofte vi kan se både hjort, rådyr og rev utenfor hos oss.

Dal gård

Gården drives av to av ektemennene til oss søstre, og de er også behjelpelige med barna om det skulle trenges. Gården består av våre fire hus, samt en stor driftsbygning, og en litt mindre låve/verksted, samt et lite hønsehus på tunet. Driftsbygningen og verkstedet er utilgjengelig for barna og er avstengt på grunn av store maskineri etc. , men noen dager kan vi ta mindre grupper med inn i driftsbygningen for å se hvordan ting fungerer. Da er det viktig at alle holder i hånda til en voksen, og ikke rører noe uten å ha fått lov først.

 

På den ene siden av gården har vi en stor åker hvor vi dyrker bygg, og på de andre tre sidene er det utmark hvor dyrene kan beite fritt. Dyrene vi har er hovedsakelig kyr og sau, men vi har også en liten minigris som heter Odin, som er veldig populær blant barna. Odin bor i den lille låven, og vi er ofte på besøk til ham, og det er alltid noen som får være med å gi ham mat. I tillegg til det har vi 5 høner som tripper fritt rundt på tunet, så i perioder kan barna være så heldige at de finnet et egg eller to i gresset. Barna vil derfor kunne være med å se på både melking av ku og klipping av sau, noe de synes er veldig spennende. Etter å ha sett hvor både melk og egg kommer fra så er det ekstra spennende å være med på matlagingen.

 

På baksiden av de to nyeste husene så har vi laget en stor inngjerdet lekeplass for barna. Der kan de løpe fritt og leke seg blant huskestativ og sandkasser. Der samles alle avdelingene for å leke sammen, og der er vi ute hver dag. I tillegg så har vi et stort og fint tun der vi kan trille de minste barna i vogn, og gå rundt å se på dyrene. På tunet er det kun mennesker og høner som ferdes så det er stille og rolig. Når det er på tide med en middagslur så foregår dette som oftest i vogn utendørs så sant været tillater det. Vi tror at frisk luft er det beste et barn kan få.

 

Vi går på turer i skogen sammen minst en gang i uka. Gjerne to om været tillater. Vi har bygd en lavvo inni skogen og der leker vi sammen, synger sanger, tenner bål og av og til griller vi. Vi lærer om dyr og blomster og trær her inne, og finner spennende ting vi kan ta med oss tilbake til barnehagen for å leke med. For eksempel så kan vi sanke kongler, og når vi kommer tilbake til avdelingen så kan vi lime de på et ark og lage en hel miniskog av kongler, eller vi kan lime på de øyne og ben og lage morsomme kongledyr. Det er masse man kan lage selv, og vi bruker mye tid på kreativt arbeid. Sjekk hva vi gjør på en helt vanlig dag