Dal Barnepass

By Admin / On

Siden vi var veldig unge har vi fire søstrene Dal elsket å jobbe med barn. Etter at en onkel forlot denne verden så arvet vi et stort gårdsbruk og etter en tid med diskusjoner med hva vi skulle gjøre med det så fikk vi en lys ide. Vi bygger et par nye hus på tomta, flytter inn i hvert vårt og starter familiebarnehage. Og slik ble det.

 

Vi er en nyoppstartet familiebarnehage hvor natur og miljø står høyt i fokus. Barnehagen er fordelt over fire forskjellige hus (eller avdelinger som vi kaller dem) her på gården i meget rolige og naturskjønne omgivelser. På hver avdeling er det plass til 5 barn, så til sammen er det plass til 20 barn her hos oss. Hver enkelt avdeling samarbeider tett sammen med de tre andre, og vi drar ofte på utflukter og turer sammen.  

 

Vi har en pedagogisk leder som er på bruket fire dager i uken for å sørge for at barna blir tett oppfulgt. Vår pedagogiske leder, Marianne, bruker hovedsakelig å være på en fast avdeling en fast dag i uken, men siden husene våre er såpass nærme hverandre så er det ingen problem for henne å spasere bort til en annen avdeling ved behov.  Vi har åpen kommunikasjon mellom de andre avdelingene hele dagen igjennom.

 

Vår visjon for barnehagen vår er å lære barna viktigheten med å ta vare på naturen vår. Vi anser oss som en økologisk barnehage, og all maten barna får servert her er laget fra bunnen av og er selvfølgelig laget av økologiske råvarer. Her på gården har vi mange forskjellige dyr så barna også får se hvor maten de får kommer fra. Vi har også en stor kompostbinge der vi bruker den nye jorda til å plante ting i, slik at barna lærer viktigheten (og at det er gøy) med resirkulering. I tillegg til dette så krever vi at kun tøybleier brukes på barna. Dette er fordi tøybleier er mye mer skånsomt mot naturen, og vi her på bruket har ingenting i mot litt ekstra arbeid hva vasking angår så lenge det skåner vår vakre natur. Hva slags typer bleier dere foreldre bruker utenom barnehagen legger vi oss ikke borti, vi er ikke formanete, men så lenge de er i barnehagen så skal tøybleier brukes. Dette er det eneste vi krever av dere foreldre, og det eneste ”maset” dere vil få fra oss ;).

 

Ut over dette er vi en ganske normal barnehage, bortsett fra at vi trives litt bedre utendørs enn andre. Våre målsetninger er at barna skal lære igjennom lek og vi prøver å fremme det sosiale mest mulig. Det skal både være gøy og lærerikt å være i vår familiebarnehage. Vi har pedagogiske leker både innendørs og utendørs, så uansett hvor vi er så skal vi ha det gøy med læring.

 

Hvert enkelt barn blir tett oppfulgt og alt vi gjør blir tilpasset hver enkeltes behov og alder. Alderne på barna varierer fra 6 måneder opp til 3 år og lekene og aktivitetene er selvfølgelig tilpasset alderen og nivået til barna.