Familiebarnehage og Kommunal barnehage

By Admin / On

Hva er forskjellen på en familiebarnehage og en kommunal barnehage lurer du kanskje på. Forskjellen er at vi i en familiebarnehage driver barnehagevirksomheten fra våre personlige hjem, noe vi tror skaper en trygg og naturlig atmosfære for barna. Det er ikke et stort bygg som er bygget som formål å være barnehage slik de fleste ”vanlige” barnehager er. En familiebarnehage driftes både av foreldrepenger og av kommunale subsidier. I tillegg er det strenge regler på hvor mange barn som kan være i en familiebarnehage. Det kan kun være fem barn per familiebarnehageassistent, og dette tallet skal ikke overskrides. I tillegg så må man ha en pedagogisk leder til å overse det hele.

GARD_02

Alle disse reglene følger vi til punkt og prikke her på Dal Barnepass, og vi har faktisk en pedagogisk leder som er her fire dager i uken. I de fleste familiebarnehager så kan det være at den pedagogiske lederen kun er der en dag i uken, så våre barn blir fulgt bedre opp enn de fleste andre barnehager. I tillegg så får barna en helt unik opplevelse her på Dalgården for her kan de boltre seg fritt i naturen. I vanlige barnehager har de gjerne kun et inngjerdet lite område å leke seg ute på, men her har vi store skoger og rikt dyreliv. En fantastisk opplevelse for barna.

 

Siden barnehagen hovedsakelig driftes av ufaglærte assistenter er det vanlig å bare ha barn opp til 3 år på en familiebarnehage. Etter det så ønsker de fleste en tettere pedagogisk oppfølging fram til barna begynner på skolen. Som sagt tidligere så er Dal barnepass ekstra heldige som har vår pedagogiske leder Marianne her hele fire dager i uken. Etter at hun begynte å være hos oss så hyppig som hun er her, så vurderer vi også å fortsette å ha barna til de er enda eldre, siden vi nå føler at barna kan få en like god pedagogisk oppfølging som de får i kommunale barnehager. Dette er om foreldrenes interesse for det er til stede.